Data Recovery

Helaas kan iedere mediadrager tijdens een crash defect raken, in de meeste gevallen zal de mediadrager de harde schijf zijn. De defecten zijn te onderscheiden in twee varianten: een softwarematig of een fysiek defect, dit dient eerst onderzocht moeten worden. B Technology kan voor u een diagnose stellen om te bepalen van welke aard het defect is en zal daar een passende prijsopgave voor afgeven.

Bestanden verwijderd of geformatteerde harde schijf
Indien u zelf bestanden heeft verwijderd, de harde schijf heeft geformatteerd of de partities heeft verwijderd is de kans groot dat de gegevens te herstellen zijn. Wel is het raadzaam om de harde schijf niet meer op te starten en geen gegevens meer weg te schrijven op de harde schijf.

Tikkende geluiden
Als uw harde schijf vreemde geluiden maakt, dan is de kans groot dat er onderdelen beschadigd zijn. Hoort u tikkende geluiden vanuit de harde schijf? Dan is het raadzaam om de harde schijf niet meer op te starten om meer schade te voorkomen! Een tikkende harde schijf is een veel voorkomend probleem. Zodra de lees/schrijfkoppen beschadigd zijn, wordt u aangeraden de harde schijf niet meer te gebruiken. Dit probleem herkent u aan tikkende of krassende geluiden, in de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een val, tik of een stroomonderbreking.

Voor meer informatie en/of een diagnose van uw defecte mediadrager kunt u contact met ons opnemen.